SIMPLY GENIUS

De compacte unit heeft een strak en minimalistisch design met een witte metalen omkasting. Deze is ontworpen om zo  min mogelijk op te vallen en zorgt voor een maximale reductie van het geluid. Zo is het maximale geluidsniveau amper 33 dBa. De unit is een efficiënte balansventilatie met warmtewisselaar die speciaal ontworpen is voor ruimtes waar extra geluid tot een minimum moet worden beperkt. Het decentrale systeem en de programmatie van een weekprogramma maken het mogelijk de unit te laten werken volgens de noden van de ruimte.

 • Efficiënt en energiezuinig

  De Simply Genius is een efficiënte balansventilatie met warmtewisselaar en een energiebesparende innovatie speciaal ontworpen voor scholen. Een rendement tot wel 91.2% zorgt voor een hoge warmterecuperatie waardoor warme lucht niet uit de ruimte verloren gaat. Daarnaast is de unit standaard uitgerust met een aanwezigheidssensor en CO2-sensor die ervoor zorgen dat bij aanwezigheid en te hoog CO2-gehalte de unit op een hogere snelheid draait en bij afwezigheid de unit automatisch verminderd van snelheid indien het CO2-gehalte voldoende laag is.

 • Onderhoudsvriendelijk

  Om de duurzaamheid van het ventilatiesysteem te optimaliseren, is regelmatig onderhoud ervan belangrijk. Door de filters tijdig te vervangen, blijft het energieverbruik laag en de lucht schoon. De panelen onderaan het toestel, waarachter de filters zitten, zijn eenvoudig te openen aan de hand van draaiknoppen. Daarnaast zijn alle andere componenten ook eenvoudig te bereiken via de zijpanelen van het toestel.

 • Muisstil

  De Simply Genius werd in het onafhankelijk adviesbureau van Peutz aan enkele testen onderworpen op het gebied van akoestiek. Hieruit is gebleken dat de unit een maximaal geluidsniveau behaalt van 33 dB. Wat te vergelijken is met een fluisterend persoon: ideaal dus voor in klassen, vergaderruimtes, bibliotheken, restaurants,…

 • Connecteerbaar

  Aan de hand van de DSC Smart Connect is het mogelijk de luchtkwaliteit van een ruimte op te volgen. De DSC slaat de operationele gegevens op en communiceert via Bluetooth of wifi naar een applicatie gekoppeld op een gekoppeld apparaat. De geregistreerde gegevens worden grafisch weergegeven aan de hand van werkingsparameters. Deze geven onder andere de staat van de filters, de te vervangen onderdelen en luchtparameters weer waardoor de regeling en werking kan geoptimaliseerd worden.

 • Eenvoudige installatie

  Door de decentrale werking van de unit zijn er enkel kanalen te voorzien naar buiten, er moeten geen extra kanalen doorheen de ruimte voorzien worden. Daarnaast is de unit eenvoudig in te stellen aan de hand van de KTS bediening die standaard wordt meegeleverd.

Decentrale ventilatie

Een decentraal systeem voorziet één unit per lokaal met elk hun eigen toevoer van verse gefilterde lucht en de afvoer van verontreinigde lucht, allemaal met warmteterugwinning. Hierdoor is het niet nodig om een uitgebreid kanalensysteem te voorzien, enkel de kanalen voor toe- en afvoer. De decentrale units hebben een zeer laag geluidsniveau waardoor ze muisstil de ruimte kunnen ventileren.

Voordelen van een decentrale unit

Meting en regeling per ruimte

Geen uitgebreid kanalennetwerk

Investeringen verspreiden over de tijd

Heeft u nog extra vragen?

Neem contact met ons op en wij helpen u zo snel mogelijk verder.